Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Lonely Wife (Charulata) (Satyajit Ray, IN 1964)

Charulata

Satyajit Ray / IN, 1964 / 117 min.

Ray's voortreffelijke film over het artistieke en romantische verlangen van een vrouw in het late 19e-eeuwse India. Een subtiel verhaal over een huwelijk dat in gevaar is en een vrouw die de eerste stappen zet om haar eigen stem te vinden. Digitale restauratie.

poster The Lonely Wife (Charulata) (Satyajit Ray, IN 1964)

Charulata (Madhabi Mukherjee) woont in een prachtig huis met een liberale, workaholic krantenredacteur. Wanneer de dichter en neef van haar man bij hen komt logeren, wordt Charulata niet alleen creatief door hem geïnspireerd maar voelt ze zich ook gevaarlijk tot hem aangetrokken. Charulata, gebaseerd op een novelle van de grote schrijver Rabindranath Tagore, was de persoonlijke favoriet van regisseur Ray.

Over Satyajit Ray

Satyajit Ray (1921-1992) is zonder twijfel een van de grootste filmmakers van India. Akira Kurosawa vergeleek het niet te hebben gezien van zijn films met 'als in de wereld zijn zonder ooit de zon of maan te hebben gezien'. Ook hedendaagse makers als Wes Anderson en Chris Nolan behoren tot de bewonderaars van zijn werk. Vooruitlopend op een toekomstig programma rond Ray vertoont Eye twee recente restauraties, The Big City (Mahanagar, 1963) en Charulata (1964).

Digitale restauratie.

Dit is onderdeel van

Bijzondere vertoningen

Details

Regisseur

Satyajit Ray

Productiejaar

1964

Productieland(en)

IN

Originele titel

Charulata

Lengte

117 min.

Taal

Bengaals

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Restored & Unseen

Zet een paar filmliefhebbers bij elkaar en binnen de kortste keren gaat het gesprek over titels die nodig moeten worden ingehaald of juist teruggezien. Bij voorkeur op het grote doek, van erkende meesterwerken tot vergeten pareltjes. Restored & Unseen komt aan die vraag tegemoet, met tweewekelijkse voorstellingen van gerestaureerde klassiekers en herontdekte films, toegelicht door Eye-programmeur Leo van Hee of speciale gasten.

Lees meer
campagnebeeld Restored & Unseen
still The Lonely Wife (Charulata) (Satyajit Ray, IN 1964)
still The Lonely Wife (Charulata) (Satyajit Ray, IN 1964)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op