Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Chia wei hsu huai mo village 2012 c chia wei hsu

Chia-Wei Hsu - Shorts

Een avond rond het werk van de Taiwanese kunstenaar Chia-Wei Hsu, van wie werk wordt gepresenteerd in de Eye-tentoonstelling A Tale of Hidden Histories. Een keuze uit de korte films van Chia-Wei Hsu wordt ingeleid door de Taiwanese filmresearcher Chia-Wei Tung.

Chia wei hsu drones frosted bats and the testimony of the deceased four channel video installation 340 840 2017 c chia wei hsu 0

De Taiwanese kunstenaar Chia-Wei Hsu (1983) verdiept zich in de culturele geschiedenis en de geopolitiek van Azië. Door het vertellen van vergeten verhalen onderzoekt hij de Aziatische geschiedenis, waarbij mythen en legenden uit deze gebieden een belangrijke rol spelen. Hij erkent dat het onmogelijk is een nauwkeurige interpretatie te geven van het verleden en zijn werk laveert dan ook tussen een objectieve en een subjectieve werkelijkheid.

kwomintang

Een terugkerend onderwerp in zijn werk is de geschiedenis van het gevluchte leger van de Kwomintang, de anticommunistische partij die betrokken was bij de burgeroorlog in China. Toen de communistische partij die strijd won en Mao Zedong in 1949 de Volksrepubliek China uitriep, vluchtten de Kwomintang-leden en -militairen naar Taiwan, Birma en Thailand.

Deze avond zijn korte films te zien van Hsu, ingeleid door de Taiwanese filmresearcher Chia-Wei Tung.

drie thema's

De avond ontvouwt zich rond drie thema's achter het werk van Chia-Wei Hsu:

Details

Onderdeel van

A Tale of Hidden Histories

Waarheid, feiten, herinneringen, werkelijkheid: zijn het allemaal constructies? De kunstenaars Broomberg & Chanarin, Omer Fast, Chia-Wei Hsu en Meiro Koizumi laten zien hoe film, video, maar ook diaprojectie, foto’s en geluid kunnen worden ingezet om het verleden te onderzoeken en te ‘ontmaskeren’.

Lees meer
Chia-Wei Hsu, Drones, Frosted Bats and the Testimony of the Deceased (2017)
Chia wei hsu drones frosted bats and the testimony of the deceased four channel video installation 340 840 2017 c chia wei hsu 0
Chia wei hsu huai mo village 2012 c chia wei hsu 04
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op