Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
A couple of down and outs 1

Cinema Concert: A Couple of Down and Outs

De jonge artilleriesoldaat Danny keert gedesillusioneerd terug uit de Eerste Wereldoorlog; de dochter van een politieagent houdt hem op de been. A Couple of Down and Outs is een kleine liefdesgeschiedenis, maar levert ook kritiek op de Britse klassenmaatschappij. Live muzikale begeleiding, met bewerkte Britse oorlogs- en amusementsdeuntjes. Oorlogsveteraan John de Roode vertelt over de steun van dieren aan soldaten.

A couple of down and outs 1

Zoals zoveel soldaten die terugkeren uit de horror van de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog, is Danny volkomen gedesillusioneerd. Alleen het paard dat hem trouw gediend heeft kan rekenen op zijn onvoorwaardelijke liefde; om het dier van de slachtbank te redden, neemt Danny maatregelen: hij steelt het.

origineel beeldmateriaal uit WOI

A Couple of Down and Outs is sociaal drama en liefdesgeschiedenis ineen, doorsneden met documentaire opnamen. Te zien is origineel filmmateriaal uit de Eerste Wereldoorlog, waaronder beelden van de zeeslag bij Skagerrak. De film werd gerestaureerd door Eye (35mm).

Met live muzikale begeleiding door het Martin de Ruiter trio: Martin de Ruiter (bandoneón), Elliot Muusses (elektrische gitaar), Erik Winkelmann (contrabas).

veteraan en buddyhond

Voorafgaand aan de voorstelling vertelt veteraan John de Roode over de onvoorwaardelijke steun van zijn KNGF-buddyhond Niels. Buddyhonden worden opgeleid door ex-militairen of andere (oud-)geüniformeerden met een een posttraumatische stressstoornis.

Dit is onderdeel van

Details

A couple of down and outs 2
A couple of down and outs 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op