Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
One two tree

Cinemini: Mijn moeder is een vliegtuig

Cinemini: Mijn moeder is een vliegtuig

In de Cinemini-zaal kunnen kinderen tussen 2 en 6 jaar iedere zondag terecht om animatiefilmpjes te kijken en te spelen, met hun ouders binnen handbereik. Dit keer een programma met animaties van de Russisch-Franse animatoren Joelia Aronova en Olesja Sjtsjoekina. Film (30') met aansluitend spel (30').

poster Cinemini

Joelia Aronova maakt met Mijn moeder is een vliegtuig een dromerige film over een heel bijzondere moeder; een moeder die een vliegtuig is! In haar film Een twee drie vertelt ze het verhaal van een boom zoals alle andere bomen, die op een dag laarzen aantrekt en gaat wandelen.

Verliefd op een fiets

Olesja Sjtsjoekina tekent, knipt en plakt en maakt heldere, kleurrijke animaties met verhalen en beelden die ontroeren. In De olifant en de fiets is de olifant een straatveger die al z'n geld uitgeeft aan bananen. Als hij op een groot reclamebord een fiets ziet die helemaal zijn maat lijkt, is hij op slag verliefd. Hij moet en zal zo”n fiets hebben!

Zeebenen

Van Olesja Sjtsjoekina is ook Zeebenen te zien, over een Russische zeeman die met echte zeebenen: eenmaal aan land blijkt hij enorme wiebelbenen te hebben.

Dit is onderdeel van

Details

Lengte

60 min.

Voertaal

Nederlands

Onderdeel van

Cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van Eye. Elke zondagochtend opent de Cinemini-zaal speciaal voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders, waar de kinderen getrakteerd worden op film en spel in een lichtlandschap.

Lees meer
campagnebeeld Cinemini
Elephants bicycle
Mal de terre

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor het Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op