Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Claires camera eye filmmuseum 3

Claire's Camera

Hong Sang-soo / KR, FR, 2017 / 69 min.

Zonnige, licht-filosofische komedie geschoten tijdens het filmfestival van Cannes, maar de Zuid-Koreaanse regisseur Hong Sang-soo blijft ver weg van de glamour van de rode loper. Isabelle Huppert speelt de Parijse toeriste Claire met luchtige ironie. Met haar polaroidfoto's grijpt ze in in de werkelijkheid.

Clairescamera 420x594affiche def web

Een filmsales agent (Kim Min-hee uit The Handmaiden) wordt halverwege het filmfestival van Cannes ontslagen omdat ze het bed indook met een mysterieuze filmregisseur die ook een relatie heeft met haar bazin. Ze ontmoet de Franse toeriste Claire (Isabelle Huppert) die als een soort detective anderen wil helpen om hun situatie scherper te zien. Ze grijpt in in de werkelijkheid door die te fotograferen. "Als ik een foto van je neem, dan word je een ander mens", zegt Claire, altijd met haar polaroidcamera in de aanslag. De instantfoto's zijn versterkers en versnellers van de frivole gebeurtenissen die zich ontrollen. Op elke straathoek kunnen nieuwe relaties en nieuwe kansen liggen.

mijmeringen

Kim en Huppert vormen een heerlijk paar in deze komedie vol licht-filosofische mijmeringen over leven, liefde en de kracht van cinema. De Zuid-Koreaanse regisseur Hong Sang-soo schoot deze film tijdens het filmfestival van Cannes in 2016, toen Huppert in Cannes was om de competitiefilm Elle van Paul Verhoeven te promoten. Hong heeft ook nooit onder stoelen of banken gestoken dat de Franse nouvelle-vagueregisseur Éric Rohmer een inspiratiebron is. Ditmaal verwijst de titel La caméra de Claire naar Rohmers Le genou de Claire.

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Hong Sang-soo

Productiejaar

2017

Productieland(en)

KR, FR

Originele titel

La caméra de Claire

Lengte

69 min.

Taal

Korean, English

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Claires camera eye filmmuseum 1
Claires camera eye filmmuseum 2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op