Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Craigslist stil

Cock, Cock.. Who’s There + Craigslist Allstars

Twee autobiografische projecten van performancekunstenaar Samira Elagoz, waarin de hoofdpersoon op zoek gaat naar erotiek en liefde in digitale tijden. Via Chatroulette, Tinder en het internationale netwerk Craigslist neemt Elagoz het publiek mee in haar zoektocht naar autonome seksuele expressie. Nagesprek met kunstenaar Jeannette Groenendaal, Elagoz’ begeleider op de theater- en dansacademie.

Portrait samira elagoz

cock, cock.. who's there?

Cock, Cock.. Who's There? (NL 2016, 65”) is een persoonlijk verslag van een onderzoek naar erotische intimiteit en geweld. De performancekunstenaar probeert de macht te heroveren in het krachtenspel tussen de seksen en haar verhouding tot mannen opnieuw te bepalen. Het resultaat is zowel verontrustend als ontroerend. Cock, Cock.. Who's There? was Elagoz” afstudeerproject aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO) in Amsterdam, filmmaakster Jeannette Groenendaal begeleidde de in 1989 in Helsinki geboren kunstenaar.

craigslist allstars

In het in Finland en Nederland gedraaide Craigslist Allstars (2016, 65”) ontmoet Samira via een oproep op het Craigslist-netwerk verschillende mannen. Ze neemt haar videocamera mee en filmt hoe zij de mannen leert kennen – onder wie een goochelaar, een sadistische videokunstenaar en een softpornoregisseur – en de mannen haar.

Elagoz lokt uit en onderwerpt zich aan de mannelijke blik; soms ontstaat er een relatie, maar vaker nog belandt ze in situaties waarin geweld onder het oppervlak suddert; al haar onderzoeksobjecten blijken eenzaam.

Nagesprek met beeldend kunstenaar Jeanette Groenendaal ter gelegenheid van deze eerste dubbelpresentatie van de film en performance in Nederland.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Cinema Erotica

Met Cinema Erotica viert Eye Filmmuseum de sensualiteit, en schrikt daarbij niet terug voor schaamtevolle schaduwkanten.

Lees meer
campagnebeeld Cinema Erotica
Craigslist stilll
Craigslist still
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op