Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still7

Comedy, The

Rick Alverson / US, 2012 / 95 min.

Een gefortuneerde ‘thirty something’ hipster in New York slijt zijn dagen met het maken van zieke grappen, bier drinken en ander onaangepast gedrag. The Comedy is zowel een parodie op het niksige bestaan van de slacker als zoektocht naar betekenisgeving. Onderdeel van Looking for America: Slackers.

Poster the comedy

Hij staat op het punt een erfenis te krijgen, hangt verveeld rond in de hippe New Yorkse wijk Williamsburg waar hij meisjes probeert versieren met brute, beledigende grappen en slaat zich nihilistisch bier drinkend door de dagen heen. Swanson heet dit onaangename personage, dat in handen van de Amerikaanse underground comedian Tim Heidecker toch empathie weet op te wekken, een prestatie van formaat gezien Swansons totale onverschilligheid voor zijn omgeving.

Met The Comedy maakte regisseur Rick Alverson (Entertainment, ook onderdeel van Looking for America) een intelligent, sardonisch en weinig flatteus portret van een generatie mannen die zich geen raad weet met zichzelf en het leven. “Man-boys” worden ze wel genoemd, eeuwige jongens gevangen in een rap verouderend mannenlichaam, die hun kans op een enigszins zinvol bestaan snel zien verdampen aan de (New Yorkse) horizon. Ronddobberen in een zee van ironie en zelftwijfel is het lot van deze slackers – een groep die begin jaren negentig, in alternatievere vorm, voor het eerst werd geportretteerd door Richard Linklater.

The Comedy was eerder te zien op het IFFR, maar werd daarna niet in de bioscopen uitgebracht. Regisseur Rick Alverson is op 3 november bij de voorstelling aanwezig voor een Q&A.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Rick Alverson

Productiejaar

2012

Productieland(en)

US

Originele titel

Comedy, The

Lengte

95 min.

Drager

Blu-ray

Onderdeel van

Looking for America

Eye werpt dit najaar een nieuwsgierige blik op de Verenigde Staten. Hoe verhoudt het aloude ideaal van een ‘land of the free and home of the brave’ zich met de weerbarstige werkelijkheid?

Lees meer
campagnebeeld Looking For America
Still8 1
Still3 26
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op