Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
1 35

Coming Forth by Day

Hala Lotfy / EG, AE, 2012

Metaforische portret van de Egyptische samenleving als een inerte maatschappij die niet in staat is om te veranderen. In plaats van op het Tahrirplein richt ze zich op de dagelijkse beslommeringen van een moeder en dochter, die net zo overtuigend inzicht bieden in hedendaags Egypte. Lofty maakt deel uit van een nieuwe generatie Arabische vrouwelijke filmregisseurs, wier werk nu in EYE is te zien.

2 39

Soad is een jonge vrouw die met haar moeder en ernstig zieke vader in de buitenwijken van Caïro woont. Als ze ook de taken moet overnemen van haar moeder, die nachtdiensten gaat draaien in een ziekenhuis, lijkt ze haar eigen leven in de wacht te hebben gezet. Het felle zonlicht en de geluiden van de stad die in het benauwde appartement doordringen, suggereren dat het echte leven zich afspeelt achter de halfgesloten luiken van het familieappartement. Soad is niet in staat om te ontsnappen, en het blijft onduidelijk wat het zou betekenen als ze dat daadwerkelijk doet.

De Egyptische onafhankelijke filmmaker Hala Lotfy werd uitgeroepen tot Beste Regisseur uit de Arabische wereld op het Abu Dhabi Film Festival, waar ze ook de FIPRESCI-persprijs won met haar debuut met Coming Forth by Day. Lotfy is de mede-oprichter van Hassala Films, die tot doel heeft talentvolle jonge filmmakers met apparatuur, fondsenwerving en workshops een steun in de rug te geven.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Hala Lotfy

Productiejaar

2012

Productieland(en)

EG, AE

Originele titel

Al-khoroug lel-nahar

0

Drager

DCP - encrypted

Onderdeel van

Where Do We Go Now?

‘Krachtig, aangrijpend, vitaal en provocatief’ noemt gastcurator Ludmila Cvikova – van 2011 tot 2014 hoofd programmering van het Doha Film Institute in Qatar – de door haar geselecteerde films, die vaak met internationale prijzen zijn onderscheiden.

Lees meer
campagnebeeld Where Do We Go Now?
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op