Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Devils blood max porcelijn

De Staat On The Big Screen

Achter de schermen van de meest iconische muziekvideo’s van De Staat, gepresenteerd door Eric Corton, met als gasten onder andere regisseurs en filmmakers Barry Annes, Max Porcelijn, Wouter Stoter, William Griffioen, Floris Kingma en Ruben van Leer.

De staat a2 3mm afloop cmyk eye

De Staat staat bekend om hun opvallende muziekvideo”s - de wereldberoemde video voor Witch Doctor (2015), gemaakt door Floris Kaayk en SMACK (Ton Meijdam & Thom Snels), is op YouTube 5.2 miljoen keer bekeken en kreeg van VPRO”s 3voor12 de onderscheiding voor de beste Nederlandse videoclip ooit.

eigenzinnig

De Staat on The Big Screen neemt je mee in het maakproces van De Staat's eigenzinnige video”s. Regisseurs, filmmakers en de band zelf zijn aanwezig om te praten over de samenwerking met De Staat en over hoe het eindresultaat tot stand is gekomen. Eric Corton is de gastheer die avond en zal zowel bandleden, waaronder frontman Torre Florim en de filmmakers, interviewen.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Eye on Sound: POP!

Rapper Tupac Shakur, poplegende David Bowie en singer-songwriter Björk: wat hebben ze met elkaar te maken en wat doen ze in het filmmuseum? Ontdek het bij Eye on Sound: POP!, een programma over de innige band tussen popmuziek en film, met speelfilms, documentaires, live optredens en talkshows.

Lees meer
still The Man Who Fell to Earth
Firestarter andres fouche
De Staat: Witch Doctor (studio smack, floris kaayk, torre florim)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op