Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Der mandarin 0

Der Mandarin

Sterk psychologisch drama waarin Baron von Stroom een pact met de duivel sluit teneinde elke vrouw te kunnen veroveren. De verleidingskunsten leiden de baron naar de ondergang; hij belandt in een krankzinnigeninstituut. Met live muziek door het Martin de Ruiter-ensemble.

Der mandarin

Het freudiaanse Der Mandarin is doortrokken van neuroses, onderbewustzijn en geestesziekte. Karl Götz maakt indruk in zijn dubbelrol als de kwelgeest die Von Stroom eerst bijstaat in zijn amoureuze perikelen én ook de directeur van het krankzinnigeninstituut speelt. Der Mandarin geldt als voorloper van de Duitse expressionistische cinema. De film werd bejubeld om zijn trucages en het spel van de Weense sterren Harry Walden en Karl Götz.

De muziekscore is geschreven door Martin de Ruiter voor de Filmmuseum Biënnale in 2007 en is in dat jaar ook uitgevoerd in het Konzerthaus in Wenen. Nu wordt deze score live uitgevoerd door Martin de Ruiter (bandoneón), Vera van der Bie (viool), Ilse Eijsink (klarinet), Niels Meliefste (percussie), Annie Tangberg (cello) en Jelte van Andel (contrabas).

Deze voorstelling is geselecteerd door We Are Public en is gratis toegankelijk voor leden, mits niet uitverkocht. Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een uur voor aanvang worden opgehaald bij de kassa.

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op