Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Desperately Seeking Susan (Susan Seidelman, US 1985)

Desperately Seeking Susan

Susan Seidelman / US, 1985 / 104 min.

De openluchtvoorstellingen van Sunsets zijn dit jaar gewijd aan vrouwelijke makers. Susan Seidelman laat popster Madonna ‘Into the Groove’ zingen in deze komedie over een New Yorkse yuppiehuisvrouw die gefascineerd raakt door contactadvertenties.

poster Desperately Seeking Susan (Susan Seidelman, US 1985)
Roberta Glass (Rosanna Arquette), echtgenote van een zakenman, verveelt zich. Om de tijd te doden stort ze zich op de contactadvertenties in de krant. Een man blijkt wanhopig op zoek naar ene Susan (Madonna, nog voor haar grote doorbraak). Elk bericht begint met 'Desperately Seeking Susan'. Roberta besluit de man te ontmoeten, met komische misverstanden tot gevolg.

Seidelmans vlotte ‘comedy of errors’ geeft een treffend beeld van de New Yorkse mode-, muziek- en kunstwereld; Desperately Seeking Susan geldt onderhand als icoon van de eighties, dat tijdperk van big hair, coke-aangedreven synthesizers en hoekige dans.

Sunsets 2023

De openluchtvoorstellingen worden gepresenteerd door Noa Johannes (VPRO Cinema). Voorafgaand aan iedere vertoning vertonen we een eighties of nineties muziekvideo met link naar de hoofdfilm. Met je Cinevillepas kun je gratis een plek reserveren, niet-pashouders betalen € 5. Er is een maximaal aantal Cineville-reserveringen mogelijk, dus Cinevillers: wees er vroeg bij.

Dit is onderdeel van

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Susan Seidelman

Productiejaar

1985

Productieland(en)

US

Originele titel

Desperately Seeking Susan

Lengte

104 min.

Taal

none

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Sunsets

Relaxed met een drankje genieten van een zwoele zomeravond en een bijzondere film? Dat kan, want ook dit jaar zijn er weer openluchtvoorstellingen in het park bij het Eye-museumgebouw. Bij zonsondergang kun je deze zomer kijken naar films van vrouwelijke regisseurs als Agnès Varda, Amy Heckerling en Jennie Livingston.

Lees meer
campagnebeeld Sunsets
still Desperately Seeking Susan (Susan Seidelman, US 1985)
still Desperately Seeking Susan (Susan Seidelman, US 1985)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op