Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Dirty Dancing

Dirty Dancing

Emile Ardolino / US, 1987 / 99 min.

De soundtrack van deze klassieker werd een van de meest succesvolle aller tijden, vol dansbare pophits die voor altijd aan de film verbonden zullen zijn. Wereldhit (I’ve had) The Time of My Life werd speciaal voor deze film geschreven.

Poster dirty dancing eye filmmuseum

Het heerlijke mierzoete verhaal volgt de perikelen van muurbloempje Frances (Jennifer Grey) die op vakantie als een blok valt voor Johnny, de dans-Don Juan met een klein hartje (Patrick Swayze). Het verhaal raakt in een stroomversnelling door een abortus bij de oorspronkelijke danspartner van Johnny.

mededogen

Voorstanders van abortusrechten noemden de film de 'gouden standaard' voor de manier waarop abortus in film kan worden verbeeld: "Vol mededogen, waarin de vrouw die de abortus ondergaat niet wordt gedemoniseerd." In plaats van de verwachte stroom aan tieners trok de film vooral een volwassen publiek, die de film omarmde.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 6 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Emile Ardolino

Productiejaar

1987

Productieland(en)

US

Originele titel

Dirty Dancing

Lengte

99 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Eye on Sound: POP!

Rapper Tupac Shakur, poplegende David Bowie en singer-songwriter Björk: wat hebben ze met elkaar te maken en wat doen ze in het filmmuseum? Ontdek het bij Eye on Sound: POP!, een programma over de innige band tussen popmuziek en film, met speelfilms, documentaires, live optredens en talkshows.

Lees meer
still The Man Who Fell to Earth
Dirty dancing eye filmmuseum 1
Dirty dancing eye filmmuseum 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op