Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Eastern2

Eastern Boys

Robin Campillo / FR, 2013

Een naar liefde hunkerende Parijzenaar wordt ongewild meegezogen in een harde wereld die ver van zijn eigen leven afstaat. Eastern Boys is een spannende thriller, teder liefdesverhaal en angstaanjagend drama in een. Tweede speelfilm van de scenarist van Entre les murs.

Easternposter

Als de middelbare Daniel op Gare du Nord de jonge Oost-Europese Marek oppikt voor betaalde seks, maakt hij tot zijn schrik ook kennis met diens illegale vrienden. Marek blijkt zijn hele gangsterbende in Daniels Parijse appartement te hebben uitgenodigd. Daniel wordt zo ongewild meegezogen in een wereld die ver van zijn eigen leven afstaat. Ondertussen bouwt hij langzaam een meer familiaire relatie op met Marek.

Behalve thriller en liefdesfilm kan Eastern Boys gelden als een commentaar op de machtsverhoudingen in het hedendaagse Europa, die meer zijn dan de traditionele tweedeling van slachtoffer en dader.

Regisseur Robin Campillo, eerder verantwoordelijk voor het scenario van Entre les murs van Laurent Cantet, won met zijn onconventionele liefdesverhaal de prijs voor Beste Film in de Horizon-sectie van het filmfestival van Venetië.

Details

Regisseur

Robin Campillo

Productiejaar

2013

Productieland(en)

FR

Originele titel

Eastern Boys

0

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Eastern7
Eastern1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op