Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Desierto still 1

El desierto (Let op! Andere locatie: De Filmhallen)

Psychologische variant op de zombiefilm volgt vooral de escalerende relatie tussen drie mensen die middenin een zombieplaag zijn gestrand. Ook de horrorgenreconventies gaan daarbij op de schop.

Poster klein

In zijn originele debuut volgt de Argentijnse regisseur Christoph Behl drie mensen die opgesloten zitten in een huis dat omringd wordt door een ware zombie-Apocalyps. De bijbehorende verschrikkingen blijven echter grotendeels onzichtbaar. Het trio is drukker bezig met hun onderlinge frustraties die ze op elkaar afreageren dan met de levende doden. Ana, Jonathan en Axel worstelen met hun nieuwe claustrofobische bestaan en zien hun vriendschap zienderogen verslechteren. De geliefden Ana en Jonathan raken steeds verder vervreemd van Axel, die onbeantwoorde gevoelens heeft voor Ana. Geleidelijk isoleert hij zich van de anderen en raakt steeds meer voyeuristisch geobsedeerd door Ana en Jonathan.

De complexe driehoeksrelatie staat in groot contrast met de emotieloze zombies die ergens in de periferie rondscharrelen. Maar als Jonathan en Axel een gevangen zombie het huis binnenhalen en het zielloze schepsel aan een ketting in de woonkamer leggen, wordt duidelijk dat het echte gevaar niet buiten hun huis, maar binnen de vier muren schuilt.

Details

Desierto still 2
Desierto still 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op