Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Every1

Everything you always wanted to know about sex

Woody Allen / US, 1972 / 87 min.

Woody Allens hilarische bewerking van het zelfhulpboek van David Reuben. In zeven losse hoofdstukken geeft Allen antwoord op vragen als 'Wat is sodomie?' en 'Werken afrodisiaca?'. EYE wijdt deze zomer een retrospectief aan de films van Woody Allen.

Poster 75

Allen blijkt de ideale gids door de duistere, vaak onbegrepen wereld van seks. Als hofnar verleidt Woody Allen een koningin, om vervolgens ruzie te krijgen met haar kuisheidsgordel. In een andere scène wordt hij achtervolgd door een reusachtige borst – Freud is nooit ver weg bij Allen. Andere vragen waar hij het verlossende antwoord op hoopt te vinden zijn: werken afrodisiaca? Wat is sodomie? (met Gene Wilder als dokter.) Waarom krijgen sommige vrouwen moeilijk een orgasme? Zijn travestieten homoseksueel? En wat zijn seksuele perverselingen?

Beroemd is de eindscène, waarin Allen een bange spermacel speelt, die zijn lot overdenkt en wacht tot hij in actie mag komen, op bevel van “The Operator”. The Operator: “Can we please have an erection? What the hell is going on down there?”

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Woody Allen

Productiejaar

1972

Productieland(en)

US

Originele titel

Everything you always wanted to know about sex

Lengte

87 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

De komedies van Woody Allen

Wat maakt Woody Allen tot een van de meest briljante komieken van de afgelopen honderd jaar? In De komedies van Woody Allen belicht Eye zijn omvangrijke oeuvre, van de zelden meer vertoonde ‘early, funny ones’ uit de vroege jaren zeventig tot zijn nieuwste film Irrational Man.

Lees meer
campagnebeeld De komedies van Woody Allen
Every2
Every3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op