Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Miami Vice

Eyeshadow: Miami Vice + Palmbomen II

Sonny Crockett en Ricardo ‘Rico’ Tubbs waren de coole agenten die in de jaren tachtig in een snelle speedboat de drugsbazen van Miami achterna zaten, begeleid door de synthesizerklanken van Jan Hammer (‘Crockett’s Theme’). Michael Mann was de allesbepalende producent. Componist en muzikant Palmbomen II pakt na de vertoning van de pilot van de legendarische tv-serie Miami Vice (1984-1989) de draad op en geeft een live optreden.

Poster print entitled miami vice tv 1984

De pilot van Miami Vice heet officieel Miami Vice: Brother's Keeper Part I & II, en won twee Emmy Awards: die van uitmuntend camerawerk en geluidsmontage. Deze eerste aflevering is al vintage Vice, met revolutionair gebruik van muziek en camerawerk waardoor de serie één lange videoclip lijkt. Zo rijden Crockett en Tubbs in hun Ferrari Daytona Spyder door de nachtelijke binnenstad van Miami op weg naar een confrontatie met een sinistere, moorddadige drugsbaron, als de soundtrack met In the Air Tonight van Phil Collins surrealistisch commentaar geeft. Ook Elvis, Crocketts huisdieraligator is al van de partij.

Deze pilot van Miami Vice bestaat uit twee gedeeltes en werd voor het eerst uitgezonden op 16 september 1984. Regisseur is niet Michael Mann zelf maar Thomas Carter, die veel televisie deed, en later nog films als Metro met Eddie Murphy en Coach Carter met Samuel L. Jackson.

Voorafgaand aan Miami Vice is de videoclip Carina Sayles van Palmbomen II te zien, met invloeden van oude Chicago-houseplaten, vroege Europese elektronica en vroege afleveringen van SF-serie The X-Files.

Palmbomen II

Palmbomen II speelt live na afloop van de legendarische, vernieuwende tv-serie. Kai Hugo werkt met minimale middelen, vaak op tape, en haalt zijn verzameling oude synths uit de kast voor een surrealistische reis naar een ingebeeld retro-paradijs, een buitenaardse gemoedstoestand gedrenkt in sci-fi-sferen. Hij doet dit als groep met Palmbomen, alleen als Palmbomen II, of als Betonkust, die je allemaal laten verdwalen in een melancholieke, dromerige wereld.

Dress code: Miami yacht chic, pastel, loafer sokjes, flamingo”s optioneel

Details

Onderdeel van

Michael Mann

Michael Mann vangt op onnavolgbare wijze de gruizige kanten van het grotestadsleven in gestileerde beelden. Zijn helden zijn existentiële eenlingen, stuk voor stuk doordrongen van een eergevoel dat hen rechtstreeks naar de hemel of naar de hel leidt.

Lees meer
campagnebeeld Heat & Vice: The Films of Michael Mann
Palmbomen ii by juan b cano
Miami vice tv 2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op