Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Fallen Angels (Wong Kar Wai, HK 1995)

Fallen Angels

Wong Kar Wai / HK, 1995 / 99 min.

Hongkong in de jaren negentig: de levens van een huurmoordenaar, diens bazin en een zonderlinge ex-crimineel botsen op elkaar in een stilistisch verbluffende vertelling. Wong Kar Wai en cameraman Christopher Doyle nemen je mee door de nachtelijke stad.

poster Fallen Angels (Wong Kar Wai, HK 1995)

Killer doet zijn werk als huurmoordenaar. Stoïcijns en doeltreffend. Toch wringt er iets: heeft hij het juiste beroep gekozen? Agent, zijn bazin, heeft alleen oog voor Killers schoonheid, ze is razend verliefd, Killer geeft geen krimp. En dan zijn er nog het meisje Punkie en de ex-crimineel Ho, die als ondernemer een wel heel aparte klantbenadering hanteert.

In Fallen Angels raken de personages verweven in een meanderende storyline die de kijker door nachtelijk Hongkong voert. Een verhaal over verloren zielen en levens die elkaar kruisen, in het decor van de neonverlichte metropool, gevangen in versnelde en vertraagde beelden, opgenomen met Doyles groothoeklens. Nu te zien in de 4K-restauratie.

...duizelingwekkend... (**** VPRO/Cinema.nl)

...een van de grootste talenten van de Chinese cinema...Hoogst vermakelijk...uitermate dynamische film. Bijzonder geïnspireerd...zulke fraaie beelden...een groot en uniek filmtalent... (Filmkrant)

...poëtisch... een visueel gedicht van kleur, geluid en beweging. (**** Cinemagazine)

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Wong Kar Wai

Productiejaar

1995

Productieland(en)

HK

Originele titel

Duo luo tian shi

Lengte

99 min.

Taal

Kantonees

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Eye Classics

Klassiekers te over in de Eye-collectie. En we vertonen ze regelmatig, in allerlei programma’s. Met de nieuwe serie Eye Classics haalt Eye de filmgeschiedenis nog dichterbij. Wekelijks draaien we drie klassiekers uit de collectie onder één herkenbare noemer: Eye Classics.

Lees meer
campagnebeeld Eye Classics
still Fallen Angels (Wong Kar Wai, HK 1995)
still Fallen Angels (Wong Kar Wai, HK 1995)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op