Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Finn2

Finn

Frans Weisz / NL, 2013 / 90 min.

Familiefilm van Frans Weisz over de negenjarige Finn die liever muziek maakt dan dat hij buiten speelt. Als Finn bij een vervallen boerderij een oude man met een viool ontmoet, gaat hij elke zaterdag stiekem naar de boerderij om in het geheim te oefenen.

Finn

Finn heeft het thuis niet makkelijk: zijn moeder is bij zijn geboorte overleden en zijn vader (Daan Schuurman) is daar nooit overheen gekomen. De dromerige Finn voelt zich schuldig over haar dood en praat met haar via een portretfoto. Finn wil graag muziek maken, maar zijn vader wil dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Bij een vervallen boerderij ontmoet Finn een mysterieuze oude man (Jan Decleir), die hem wel viool wil leren spelen.

“'Finn doet denken aan Kauwboy, Lang leve de koningin en The Sixth Sense. Toch heeft de film een heel eigen gezicht … finale die het traditionele kerstverhaal gewiekst naar de eigen hand zet … liefdevolle hand van veteraan Frans Weisz … fijnzinnige regie…' (**** VPRO-gids)

“'…innemend debuut van Mels van der Hoeven…' (Het Parool)

Frans Weisz - Filmen is vurrukkulluk

Bij de première van Frans Weisz” nieuwste film Het leven is vurrukkulluk ruimt EYE de zalen in voor een programma rond de films van een van Nederlands belangrijkste filmmakers van de afgelopen vijftig jaar. Weisz stond in de jaren zestig aan de wieg van de Nederlandse nouvelle vague, maakte grote publieksfilms in de jaren zeventig en werkte met alle grote acteurs uit de Nederlandse theater- en filmwereld. Finn is zijn eerste jeugdfilm.

Details

Regisseur

Frans Weisz

Productiejaar

2013

Productieland(en)

NL

Originele titel

Finn

Lengte

90 min.

Drager

DCP - encrypted

Finn1
Finn3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op