Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Fly1

Fly, The

David Cronenberg / US, 1986 / 96 min.

Een experiment met materieverplaatsing neemt een nachtmerrieachtige wending wanneer een vlieg plaatsneemt in de apparatuur. Cronenberg transformeert een zot B-filmplot tot een hartverscheurend portret van fysieke deformatie.

Flyposter

Ter gelegenheid van de tentoonstelling rond David Cronenberg vertoont EYE Cronenbergs remake van de gelijknamige Amerikaanse sciencefiction-horrorfilm van Kurt Neumann uit 1958. Cronenbergs film won een terechte Oscar voor beste grime.

The Fly is niet alleen een ongekend staaltje hartverscheurende lichaamshorror maar ook een meesterlijke liefdestragedie die ons meezuigt in de nachtmerrie van een geniale wetenschapper (Jeff Guldblum) die tijdens een experiment genetisch fuseert met een vlieg en geleidelijk ontbindt. Geena Davis is de journaliste die verliefd wordt op de wegkwijnende wetenschapper.

The Fly is een van de bekendste voorbeelden van Cronenbergs obsessie met de fysieke en psychologische transformatie van zijn karakters, van telepaten en wetenschappers tot televisieproducenten en tweelingenartsen.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

David Cronenberg

Productiejaar

1986

Productieland(en)

US

Originele titel

Fly, The

Lengte

96 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

David Cronenberg

Eye presenteerde van 22 juni t/m 14 september 2014 een grote tentoonstelling rond regisseur David Cronenberg, die een cultstatus verwierf met zijn eigenzinnige films over de wisselwerking tussen lichaam, geest, technologie en massamedia. De tentoonstelling verkende de wereld van Cronenberg via het hoofdthema uit zijn films: de fysieke en psychologische transformatie van zijn personages.

Lees meer
campagnebeeld David Cronenberg – The Exhibition
Fly3
Fly4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op