Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
For sama film still 1

For Sama

Waad Al-Kateab, Edward Watts / GB, 2019 / 100 min.

De lyrisch ontvangen documentaire For Sama is een brief van een moeder aan haar kind. Regisseur en burgerjournalist Waad al-Kataeb legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad Aleppo vast. Ze biedt zo een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. 

For sama ps 1 jpg sd high

Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby. De gevaren komen steeds dichterbij en het jonge gezin worstelt met het dilemma: gaan zij vluchten om de veiligheid van hun dochtertje Sama te waarborgen of blijven ze om hun vrienden en achterblijvers in het verzet te helpen. Ondertussen werkt haar man Hamza in het door hem opgezette noodhospitaal dat uiteindelijk doelwit wordt van een nieuw bombardement.

Beste Documentaire in Cannes

De documentaire van de Syrische filmmaker en burgerjournalist Waad al-Kataeb en regisseur Edward Watts is door filmcritici de hemel in geprezen ('een van de belangrijkste films die je ooit gaat zien in je leven') en won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire.

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Waad Al-Kateab, Edward Watts

Productiejaar

2019

Productieland(en)

GB

Originele titel

For Sama

Lengte

100 min.

Taal

Arabic

Drager

DCP

For sama film still 2
For sama film still 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op