Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Goldie sam de jong eye filmmuseum2

Goldie

Sam de Jong / US, 2020 / 88 min.

De 18-jarige Goldie woont in New York en droomt ervan door te breken in de entertainment business door als hiphop-danseres te verschijnen in een videoclip. Het beroemde model Slick Woods speelt de hoofdrol en maakt met de kleurrijke, speelse film haar acteerdebuut.

Goldie ps 1 jpg sd high

Na het internationale succes van zijn debuut Prins (2015) is regisseur Sam de Jong terug met een nieuwe, rauwe film. Goldie is een achttienjarig meisje in New York dat ervan droomt om beroemd te worden. Ze krijgt de kans om als hiphop-danseres mee te doen aan een videoclip. Ondertussen probeert ze, na de arrestatie van haar moeder, haar zusjes uit handen van jeugdzorg te houden. Het verhaal baseerde de Jong deels op het leven van hoofdrolspeelster Slick Woods, die tijdens het filmen uitgroeide tot een wereldberoemd model.

volledig Amerikaans

Goldie is een volledig Amerikaanse productie en ging in wereldpremière tijdens de laatste editie van het Internationale Filmfestival van Berlijn. Voor Sam de Jong is dit zijn tweede speelfilm na Prins. Hij maakte eerder korte films, zoals Magnesium (Pathé Tuschinski Award op het NFF), commercials en videoclips, waaronder Drank en Drugs van Lil” Kleine en Ronnie Flex en Very First Breath van Hudson Mohawke.

Details

Persons under 6 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceScenes from this movie may cause fearThis movie contains foul language

Regisseur

Sam de Jong

Productiejaar

2020

Productieland(en)

US

Originele titel

Goldie

Lengte

88 min.

Taal

English

Drager

DCP

Goldie sam de jong eye filmmuseum4
Goldie sam de jong eye filmmuseum5
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op