Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Grimm re edit alex van warmerdam 2

Grimm re-edit

Alex van Warmerdam / NL, 2003 / 93 min.

Voor zijn vijfde speelfilm nam Alex van Warmerdam de sprookjes van de gebroeders Grimm flink onder handen, met als resultaat een wonderlijke roadmovie, thriller en western ineen. Grimm re-edit – opnieuw gemonteerd, met vernieuwd beeld, geluid en muziek – is de inlossing van een lang gekoesterde wens. Van Warmerdam: ‘Het is mijn enige film waarvan ik altijd heb gedacht dat ik er meer uit had kunnen halen.’

Grimm re edit poster

Voor zijn surrealistische fabel filmde Van Warmerdam in Spanje. Broer en zus (Jacob Derwig en Halina Reijn) moeten on the road zich staande zien te houden, op de hielen gezeten door een oversekste boerin in het woud, een boze stiefmoeder en een rijke chirurg die gek is op nieren. Maar ook broer en zus vallen ten prooi aan jaloezie en andere menselijke onhebbelijkheden.

lang gekoesterde wens

Grimm ging in 2003 op het Internationale Film Festival van San Sebastian in première. Toch was Van Warmerdam niet helemaal tevreden.

Toen bleek dat van de nog op celluloid gedraaide film al het materiaal in bruikbare staat was, besloot hij met editor Job ter Burg het verhaal opnieuw aan te pakken. Het leidde tot meer dan alleen een nieuwe montage: ook het beeld, geluid en de muziek werden vernieuwd.

Grimm re-edit ging onlangs in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht; de hermontage is geproduceerd door Marc van Warmerdam/Graniet Film.

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul language

Regisseur

Alex van Warmerdam

Productiejaar

2003

Productieland(en)

NL

Originele titel

Grimm re-edit

Lengte

93 min.

Taal

Dutch

Ondertiteling

ENG of NONE

Drager

DCP

Grimm re edit alex van warmerdam 4
Grimm re edit alex van warmerdam 12
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op