Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Hearts of darkness a filmmakers apocalypse 3

Hearts of darkness: a filmmaker's apocalypse

Fax Bahr / US, 1991

Documentaire over de waanzin op de set van Apocalypse Now. Coppola’s epos over de Viet­namoorlog, met Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Du­vall en Dennis Hopper in de hoofdrollen, is wel omschreven als een oorlog op zich. Exclusieve en eenmalige vertoning, ter gelegenheid van de release van Apocalypse Now: Final Cut.

Poster hearts of darkness a filmmakers apocalypse i

“Dit is geen film over Vietnam. Deze film ís Vietnam.” Francis Ford Coppola”s oordeel over Apocalypse Now mag klinken als grootspraak, de uitspraak is niet ver bezijden de waarheid. Hoofdrolspeler Martin Sheen werd getroffen door een hartaanval, het budget liep op tot 31 miljoen dollar en de opnames verzandden in vier lange maanden afzien in de jungle van de Filipijnen.

Hearts of Darkness: A Filmmaker”s Apocalypse documenteert de waanzin op de set. Eleanor Coppola maakte documentaire-opnames van de Filipijnse productie, compleet met geheime geluidsopnames van haar man, die aantonen dat de regisseur op het punt stond om volledig in te storten.

maniakaal ego

Overstromingen, de strijd met de Filipijnse regering over helikopters, de hartaanval van Martin Sheen, ongebreideld drugsgebruik onder zowel cast en crew, en Marlon Brando's prima-donnacapriolen: Coppola vergeleek de opnames met zijn eigen persoonlijke Vietnam. De geheime opnames onthullen dat de regisseur ernstig twijfelde en aan faalangst leed. Zijn maniakale ego leidde ertoe dat hij koste wat kost - zelfs faillissement - de legendarische roman van Joseph Conrad wilde verfilmden.

Details

Regisseur

Fax Bahr

Productiejaar

1991

Productieland(en)

US

Originele titel

Hearts of darkness: a filmmaker's apocalypse

0

Drager

35mm

Hearts of darkness a filmmakers apocalypse
Hearts of darkness a filmmakers apocalypse 1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op