Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Hus1

Husbands and Wives

Woody Allen / US, 1992

In Husbands and Wives weerklinkt een echo van Woody Allens problemen met ex-vrouw Mia Farrow. Met de van Allen bekende ironie en gelouterde humor nemen twee New Yorkse echtparen (Allen en Farrow, Sidney Pollack en Judy Davis) de complicaties van menselijke relaties onder de loep. EYE wijdt deze zomer een retrospectief aan de films van de New Yorkse regisseur.

Poster 92

“Was het idee van een zich steeds verdiepende romance een mythe, net als het gelijktijdige orgasme?” vraagt Woody Allen zich af in Husbands and Wives, zijn 22ste film. Allens antwoord op Scènes uit een huwelijk, het grote echtscheidingsverhaal van bewonderd voorbeeld Ingmar Bergman, bevat scènes uit twee huwelijken. Opnieuw toont de New Yorkse regisseur zich een grootmeester in het oproepen van trieste wijsheden via scherpe observaties en rake oneliners. De zwaaiende camera van Carlo di Palma is al even neurotisch als de vier personages.

Husbands and Wives was de dertiende en laatste samenwerking van Allen en Farrow, die kort na de opnamen publiekelijk hun echtscheiding uitvochten.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Woody Allen

Productiejaar

1992

Productieland(en)

US

Originele titel

Husbands and Wives

0

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

De komedies van Woody Allen

Wat maakt Woody Allen tot een van de meest briljante komieken van de afgelopen honderd jaar? In De komedies van Woody Allen belicht Eye zijn omvangrijke oeuvre, van de zelden meer vertoonde ‘early, funny ones’ uit de vroege jaren zeventig tot zijn nieuwste film Irrational Man.

Lees meer
campagnebeeld De komedies van Woody Allen
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op