Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
2 42

I am the One Who brings Flowers to her Grave

Hala Abdallah / FR, SY, 2006

Hala Abdallah is aanwezig bij de film. Reis door het Syrische landschap, verweven met interviews met drie dissidenten die lang geleden uit Syrië naar Frankrijk zijn vertrokken. Zo ontstaat een poëtisch beeld van de vrienden van de filmmaakster, die ervoor gekozen hebben in ballingschap te leven. Winnaar Beste Documentaire in Venetië.

1 38

Filmmaakster Hala Abdallah is al 25 jaar verbannen uit Syrië. Haar gelauwerde documentaire is een persoonlijke verkenning van haar vaderland Syrië, waarin ze niet alleen reflecteert op het verlies waarmee zovele van haar landgenoten moeten leven, maar ook op hun enorme veerkracht. De regisseur verweeft interviews met drie van haar vrienden, die vele jaren geleden uit Syrië naar Frankrijk zijn vertrokken, met beelden van haar man Youssef Abdelke, een schilder die na lange tijd wordt herenigd met zijn moeder.

Abdallah begint aan een reis door het Syrische landschap, en neemt haar toevlucht aan zee, waar ze mijmert over de kracht van poëzie in het dagelijks leven. Ze tekent ondertussen de bijna vergeten levensverhalen van Syrische dissidenten op, en graaft zo laag voor laag dieper in de wereld van deze mensen die ervoor gekozen hebben in ballingschap te leven: niet alleen in geografische maar ook in innerlijke ballingschap.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Hala Abdallah

Productiejaar

2006

Productieland(en)

FR, SY

Originele titel

Ana alati tahmol azouhour ila qabriha

0

Drager

Digibeta

Onderdeel van

Where Do We Go Now?

‘Krachtig, aangrijpend, vitaal en provocatief’ noemt gastcurator Ludmila Cvikova – van 2011 tot 2014 hoofd programmering van het Doha Film Institute in Qatar – de door haar geselecteerde films, die vaak met internationale prijzen zijn onderscheiden.

Lees meer
campagnebeeld Where Do We Go Now?
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op