Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still iamthepeople1

I am the People

Anna Roussillon / FR, EG, 2014

De demonstraties op het Egyptische Tahrirplein gezien vanuit het perspectief van de arme dorpelingen ver weg in de Nijlvallei, die de revolutie vanaf hun tv-schermen volgen. Documentairemaker Anna Roussillon maakt deel uit van een nieuwe generatie Arabische vrouwelijke filmregisseurs, wier werk nu in EYE is te zien.

80 posteriamthepeople

In januari 2011 begonnen in Egypte de demonstraties tegen de regering op het Tahrirplein. Terwijl tienduizenden demonstranten zich verzamelden in Caïro, volgden arme dorpelingen zevenhonderd kilometer ten zuiden van Caïro de gespannen situatie op hun tv-schermen en in de dagbladen. Het is vanuit hun perspectief dat deze documentaire de politieke veranderingen in Egypte heeft gevangen.

In beelden van vaak schilderachtige kwaliteit legt de in Caïro opgegroeide Anna Roussillon een werkelijkheid vast die in de meeste nieuwsreportages over het hoofd wordt gezien: die van de omvangrijke Egyptische plattelandsbevolking. Via hun dromen, teleurstellingen, twijfels en vragen werpt de documentaire vanaf het platteland een onverwacht helder licht op de gebeurtenissen op het verre Tahrirplein.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Anna Roussillon

Productiejaar

2014

Productieland(en)

FR, EG

Originele titel

Je suis le peuple

0

Drager

DCP - encrypted

Onderdeel van

Where Do We Go Now?

‘Krachtig, aangrijpend, vitaal en provocatief’ noemt gastcurator Ludmila Cvikova – van 2011 tot 2014 hoofd programmering van het Doha Film Institute in Qatar – de door haar geselecteerde films, die vaak met internationale prijzen zijn onderscheiden.

Lees meer
campagnebeeld Where Do We Go Now?
Still iamthepeople2
Still iamthepeople3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op