Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Atsn press still

IDFA - All These Sleepless Nights

Drugs, drank, meisjes en housemuziek. Daar gaat het om in dit coming of age-portret dat balanceert tussen feit en fictie.

Idfa poster a4 licht

Hier worden de grenzen van de documentaire drastisch opgerekt. Zelfs na afloop is niet helemaal duidelijk hoeveel van dit verhaal over twee studenten op de rand van volwassenheid is geënsceneerd en hoeveel naturelle registratie is. De stijl verspringt van scène tot scène, is verhalend de ene keer, meer cinéma vérité de volgende. Gesprekken schakelen soms ongemerkt over naar voice-over. De hoofdpersonen gedragen zich bij vlagen ongegeneerd uitzinnig en negeren de camera zo totaal dat ze niet onderdoen voor professionele acteurs. En toch.

Regisseur Michal Marczak liep Krysztof en Michal tegen het lijf op een housefeestje in Warschau. Na drie maanden intensieve omgang begon hij te filmen en bleef dat anderhalf jaar doen. Hij registreert het leven van twee jongelingen voor wie de nacht nooit mag ophouden. Ze roken, gebruiken drugs, versieren meisjes en verbreken het wereldrecord slap ouwehoeren. Ze zijn levensecht, maar tegelijkertijd sjablonen in een coming of age-film die plaatsvindt in het hippe uitgaanscircuit van de Poolse hoofdstad.

(idfa)

Details

Atsn press stills 003
Atsn still1 michalmarczak
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op