Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Ilp stills 1

IDFA - In loco parentis

Een jaar uit het leven van twee bevlogen leraren op een Ierse kostschool voor kinderen van zes tot twaalf jaar oud, gevat in liefdevolle observaties.

Idfa poster a4 licht

Een jaar in het leven van twee bevlogen leraren (de één muziek, Latijn en wiskunde en de ander literatuur) aan de enige kostschool in Ierland voor kinderen in de leeftijd van zeven tot twaalf jaar. Headfort School, gevestigd in een monumentaal gebouw op een idyllische plek, is hun leven. John en Amanda Leyden hebben elkaar als twintigers op de school ontmoet, trouwden en brachten de rest van hun leven door op het schoolterrein, waar ze ook wonen. Het huidige schoolhoofd kreeg zelfs nog les van John.

Het echtpaar houdt het op de school niet bij lesgeven alleen: ze zijn mentor, inspirator en plaatsvervangend ouder voor de kinderen en ze maken lange dagen. Nu de jaren gaan tellen, bereiden John en Amanda zich voorzichtig voor op het einde van hun Headfort-bestaan. Maar kunnen ze eigenlijk wel zonder? Filmmakers Neasa Ní Chianáin en David Rane volgen het reilen en zeilen op de school in fly on the wall-stijl, wat tot ontroerende, terloopse en verrassende observaties leidt.

(idfa)

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op