Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Inland sea01

IDFA - Inland Sea

Kazuhiro Soda / JP, US, 2018 / 122 min.

De oude visser Wai-chan (86) weet wel dat hij eindelijk eens met pensioen zou moeten gaan, maar stelt het toch weer een jaartje uit. Gebogen, maar met opgeruimde blik stuurt hij zijn motorbootje de Japanse binnenzee op om zijn netten uit te zetten waar hij ‘s nachts de vissen uit zal peuteren.

Idfaposter

De vis volgend, via vishandel, klanten en tenslotte de straatkatten die de restjes krijgen, ontmoet Kazuhiro Soda andere, meestal bejaarde inwoners van Ushimado – eerder draaide hij hier Oyster Factory. Zo ontstaat in kalm tempo een rijk geschakeerd portret van deze kleine maar hechte gemeenschap, een van die plaatsen waar de modernisering van Japan aan is voorbijgegaan.

Soda noemt het een observerende documentaire, maar stelt zich niet afstandelijk op. Integendeel. Hij knoopt gemoedelijke gesprekken aan, neemt de tijd om te luisteren, volgt toevallige passanten en weet treffende details en soms ontroerende ontboezemingen vast te leggen. Hoewel gedraaid in kleur, koos hij op de valreep voor zwart-wit, wat de film een poëtische glans geeft. Blijf kijken tot het laatste beeld.

Details

Regisseur

Kazuhiro Soda

Productiejaar

2018

Productieland(en)

JP, US

Lengte

122 min.

Taal

Japanese

Drager

DCP

Inland sea02
Inland sea03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op