Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Swap0094m get 472973248 master

IDFA - Shadow World

Ontluisterende analyse van de internationale wapenhandel en tevens nadrukkelijk pleidooi voor het lef om tegen de heersende moraal in te gaan.

Idfa poster a4 licht

Ontluisterende analyse van de internationale wapenhandel die corruptie bevordert, regeringsbeleid bepaalt, westerse democratieën ondermijnt en op grote schaal lijden veroorzaakt. Met medeweten van regeringen, veiligheidsdiensten, onderzoeksinstellingen en wapenproducenten, omdat die allen belang hebben bij een permanente staat van oorlog. De essayistische film is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van voormalig ANC-parlementslid en anticorruptieactivist Andrew Feinstein en wordt gestaafd door de ervaringen van vooraanstaande politici, oorlogscorrespondenten, militairen, academici, onderzoeksjournalisten, vredesactivisten en wapenhandelaren.

Door in gaan op onder andere de doofpotaffaires rond British Aerospace en recente oorlogen van de Verenigde Staten in het Midden-Oosten biedt deze documentaire een nieuw perspectief op de “schaduwwereld” waarin wij leven. De film omspant de periode van de eerste wereldoorlog tot nu, wisselt interviews af met historisch beeldmateriaal en is doorweven met passages uit het werk van de Uruguayaanse schrijver-journalist Eduardo Galeano. Behalve een aanklacht is deze eyeopener ook een nadrukkelijk pleidooi voor de menselijkheid, de waarheid en de liefde, en voor het lef om tegen de heersende moraal in te gaan.

(idfa)

Details

Swap0093m get 74351473 master
Reagan
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op