Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
I m the same i m an other 12022044 st 1 s low 0

I’m the Same, I’m an Other

Pakkend, gevoelig verhaal over een negenjarig meisje en haar surrogaatvader op de vlucht door Europa. Met overweldigende soundtrack en landschappen. De film, een verfijnde   psychologische roadmovie, is onderdeel van een nog te voltooien trilogie.

Sameanotherposter 0

In Strubbes tweede film uit haar trilogie treffen we dezelfde personages uit Strubbes debuutfilm Lost Persons Area aan op een vrachtschip naar Engeland. De Hongaarse dertiger Szabolcs reist dwars door West-Europa naar Engeland, samen met het kleine meisje Tess, dat zijn dochtertje zou kunnen zijn. Gaandeweg wordt duidelijk waarom ze op de vlucht zijn. De fraai gefilmde tocht eindigt in een schuilplaats aan de Engelse kust, waar ze hun tragische verleden onder ogen moeten zien.

Zoals het een goede roadmovie betaamt, is hun reis ook van psychologische aard. De sfeervolle blauwgrijze beelden dragen bij aan het gevoel van leegte en desolaatheid van deze door het leven getekende personages. Het spaarzame gebruik van dialogen maakt de impact van de soundtrack en het landschap des te groter. De gevoelens die de personages niet kunnen verwoorden door hun moeilijke voorgeschiedenis, worden wel overgedragen door de muziek. Ook de beeldvoering sluit hier naadloos bij aan. Oneindig lijkende desolate landschappen en zeezichten weerspiegelen de onbereikbare rust waarnaar de hoofdpersonages op zoek zijn.

Details

I m the same i m an other 12022044 st 2 s low 0
I m the same i m an other 12022044 st 3 s low 0
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op