Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Ghost stories

Imagine - Ghost Stories

Jeremy Dyson / GB, 2018 / 98 min.

Deze verzameling spookachtige ontmoetingen bezorgt je niet alleen kippenvel, hij is ook nog slim in elkaar gezet en amusant.

Ghost stories poster 2

Phillip Goodman, de presentator van een tv-show waarin hij “spiritualistische” praktijken als zwendelarij ontmaskert, neemt drie mysterieuze zaken aan waarin geesten bij onschuldig ogende slachtoffers komen spoken. Goodman ontdekt al gauw dat de verhalen niet alleen waar zouden kunnen zijn, maar dat ze op de een of andere manier ook allemaal verbonden zijn met hem. Deze verzameling spookachtige ontmoetingen bezorgt je niet alleen kippenvel, hij is ook slim in elkaar gezet en amusant.

Ghost Stories is een zeer Britse aangelegenheid, geschreven door een van de mannen van The League of Gentlemen in de lijn van de Britse traditie van Amicus Portmanteau-horrorfilms uit de jaren zestig en zeventig. Deze bestonden vaak uit meerdere korte verhalen met één verteller. Behalve de verrassende finale, mooi voorbereid door kleine aanwijzingen door de hele film heen, zijn de verhalen bekend terrein: een verlaten gekkenhuis, autopech in the middle of nowhere, een spookachtige verschijning. Maar het gaat allemaal om de uitvoering en die is geweldig, dankzij een weldoordacht tempo, mooi acteerwerk, onconventionele humor en effectieve schrikmomenten.

Details

Regisseur

Jeremy Dyson

Productiejaar

2018

Productieland(en)

GB

Originele titel

Imagine - Ghost Stories

Lengte

98 min.

Drager

DCP

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op