Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
I trapped the devil 1

Imagine - I Trapped the Devil + Flytrap

Josh Lobo / US, 2019 / 82 min.

De duivel zit gevangen in de kelder in een atmosferisch horrormysterie dat slim met de verwachtingen van de kijkers speelt.

Imagine 2019 poster 72dpi

Tijdens de kerstvakantie brengt Matt met zijn vrouw Karen een verrassingsbezoek aan zijn broer Steve, van wie hij vervreemd is. Er wacht hen echter geen warm welkom. Steve begroet ze argwanend en vertelt dan zijn geheim: hij houdt de duivel gevangen in zijn kelder. Atmosferisch horrormysterie speelt slim met de verwachtingen van de kijkers.

Debuterend regisseur Josh Lobo speelt slim met de verwachtingen van de kijkers. Het is vanaf het begin af aan duidelijk dat Steve een gestoorde, misschien wel paranoïde, man is, die enorme moeite heeft met het voeren van een eenvoudig gesprek met zijn broer. Maar zodra het hoge woord eruit is dat hij iemand gevangen houdt in zijn kelder, beginnen de verhoudingen tussen Steve en het stel te verschuiven. In de visuele aanpak van de regisseur zijn de lichtjes van een enorme kerstboom vaak de enige verlichting in een scène, waardoor veel in het duister blijft. De muziek en omgevingsgeluiden versterken het creepy gevoel van dit atmosferische horrormysterie nog meer.

Details

Regisseur

Josh Lobo

Productiejaar

2019

Productieland(en)

US

Lengte

82 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

ZONDER

Drager

DCP

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op