Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Iron sky 2

Imagine - Iron Sky The Coming Race

Timo Vuorensola / BE, DEUZE, FI, 2019 / 90 min.

Overgebleven mensheid ontdekt een geheime wereld in het midden van de aarde, in even hilarische als verbluffende vervolgfilm.

Poster iron sky

Nadat een nucleaire oorlog de wereld heeft verwoest weet een kleine groep mensen te ontkomen naar het door de nazi”s verlaten complex op de achterkant van de maan. Een daarvan duikt toch weer op, met nieuws dat er een samenleving is in het midden van de aarde. Oude bekenden en nieuwe helden in deze even hilarische als verbluffende vervolgfilm.

Het is alweer zeven jaar geleden dat Iron Sky (Imagine 2012) een zegetocht langs de festivals maakte. In het vervolg vinden we de bekende personages uit het eerste deel terug in een vrij uitzichtloze situatie. Nieuw zijn een Russische doe-het-zelf-kosmonaut en een reeks personages die te maf en exuberant zijn om hier te verklappen. De fans van Udo Kier kunnen zich verheugen op zijn dubbelrol en het Sloveense Laibach tekende opnieuw voor de puike score. De slotscène geeft een flinke hint waar het derde deel zich zal afspelen en het is te hopen dat we daar niet weer zeven jaar op hoeven te wachten.

Details

Regisseur

Timo Vuorensola

Productiejaar

2019

Productieland(en)

BE, DEUZE, FI

Lengte

90 min.

Taal

Engels

Drager

DCP

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op