Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Maniac cop still 1

Imagine - Maniac Cop

William Lustig / US, 2018 / 85 min.

Late jaren tachtig-slasher heeft niet alleen het groteske smoelwerk van zijn psychopaat mee, maar ook het ruige New York van voor de gentrificatie.

Poster maniac cop

New York wordt onveilig gemaakt door een politieagent die links en rechts mensen vermoordt. De verdenking valt in eerste instantie op Jack Forrest (Bruce Campbell), die zijn onschuld moet bewijzen én de echte maniak te pakken moet zien te krijgen. Late jaren tachtig-slasher heeft niet alleen het groteske smoelwerk van zijn psychopaat mee, maar ook het ruige New York van voor de gentrificatie.

'You have the right to remain silent... forever', luidt de pakkende slogan op de poster van Maniac Cop. Met een scenario van Larry Cohen, dat zich als een soort negatief van dat van Robocop (1987) ontpopt, zoekt regisseur Lustig weer de gevaarlijke, duistere plekken van New York op, al ligt het realiteitsgehalte ditmaal een stuk lager dan in het geval van Maniac (1980) en de wraakfilm Vigilante (1982). Voor een slasher bevat de film trouwens uitzonderlijk veel actie, maar de maniac cop is dan ook een bovennatuurlijke figuur die nekken breekt als luciferhoutjes. En Campbell in een min of meer serieuze rol? Welke Ash-fan had dat achter de acteur gezocht!

18 april met inleiding door regisseur William Lustig

Details

Regisseur

William Lustig

Productiejaar

2018

Productieland(en)

US

Lengte

85 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

ZONDER

Drager

DCP

Maniac cop still 2
Maniac cop still 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op