Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
O beautiful night 1

Imagine - O Beautiful Night

Xaver Böhm / DEUZE, 1998 / 89 min.

Een jonge muzikant gaat op stap met de Dood in macaber en bloedmooi sprookje, boordevol met originele vondsten en humor.

Poster o beautiful night

Juri is een jonge muzikant die bang is om te sterven. Op een avond ontmoet hij een man die beweert dat hij de Dood zelf is. Hij waarschuwt Juri dat hij die avond gaat sterven en neemt hem mee de nacht in. Daar raakt Juri gefascineerd door de mysterieuze Nina. Macaber en bloedmooi sprookje zit boordevol met originele vondsten en humor.

De debuutfilm van de Berlijnse illustrator en regisseur Xavier Böhm is een lekker dwarse variant op de buddy-film, waarin de schuchtere Juri langzaam ontdooit. Dat mag ook wel in een nacht die hem langs een go-kartbaan, een peepshow, een opiumhol en de winkel van een Koreaanse heks voert. De nachtelijke omgeving is gehuld in neonlicht en met de fantastische soundtrack wordt de tocht van het drietal een magische trip. Prachtige illustraties van bloemen in verschillende fasen van bloei en verval scheiden de diverse episoden. Maar misschien wel de grootste troef van de film is Marko Mandic als de Dood - tegelijk verleidelijk, vilein en begiftigd met sardonische humor. Het is een personage met wie je zelf ook wel een nachtje zou willen doorbrengen.

Details

Regisseur

Xaver Böhm

Productiejaar

1998

Productieland(en)

DEUZE

Lengte

89 min.

Taal

Duits

Drager

DCP

O beautiful night 2
O beautiful night 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op