Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The changeover

Imagine - The Changeover

Miranda Harcourt / NZ, 2017 / 95 min.

The Changeover is een voortreffelijke paranormale Young Adult-thriller/romance, gebaseerd op Margaret Mahy’s populaire roman.

Poster changeover

Na de zelfmoord van hun vader heeft tiener Laura de zorg voor haar broer Jacko grotendeels over moeten nemen. Als ze na een aardbeving rondzwerven door Christchurch, komen ze een oude man tegen die Jacko een stempel geeft dat het brandmerk van een demoon blijkt te zijn. Om Jacko te redden, is Laura gedwongen haar langsluimerende paranormale krachten terug tot leven te wekken. The Changeover is een voortreffelijke paranormale Young Adult-thriller/romance, gebaseerd op Margaret Mahy”s populaire roman.

Intelligent, uitstekend geacteerd en prachtig ingetogen; The Changeover mag dan misschien bedoeld zijn voor een jonger publiek, het onderwerp en de kijker worden uiterst serieus genomen. Heavenly Creatures” Melanie Lynskey is in topvorm als de moeder van de kinderen. Ook Timothy Spall is perfect gecast als een kruising tussen een traditionele warlock en een moderne vampier. Het bovennatuurlijke laat zich al vroeg zien en blijft de hele film door aanwezig. Het maakt deel uit van de structuur van de film en voelt nooit misplaatst. Naast een mooi geluidsontwerp, maakt de film ook uitstekend gebruik van muziek, met een mengeling van originele score en goedgekozen nummers.

Details

Regisseur

Miranda Harcourt

Productiejaar

2017

Productieland(en)

NZ

Originele titel

Imagine - The Changeover

Lengte

95 min.

Drager

DCP

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op