Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The lodgers 01 shot at loftus hall

Imagine - The Lodgers

Brian O'Malley / IE, 2017 / 93 min.

Twee weeskinderen, een tweeling, worden gevangen gehouden door een eeuwenoude vloek in een melancholieke en beeldschoon vormgegeven gothic horror.

The lodgers movie poster 2018 1000778041

Weeskinderen Edward en Rachel, een tweeling, worden door een eeuwenoude vloek gevangen gehouden in een landhuis dat al honderden jaren in de familie is. De situatie begint te veranderen als Rachel Sean ontmoet, een soldaat die zojuist is teruggekeerd uit de oorlog. Rachels drang naar vrijheid vormt een bedreiging voor zowel haarzelf als Edward. Melancholieke en beeldschoon vormgegeven gothic horror bevredigt op alle terreinen.

Zowel in toon als visueel heeft The Lodgers veel weg van de gothic Hammer-films en, wat recenter, The Woman in Black. Er werd gefilmd in Loftus Hall in Zuidoost-Ierland, een landhuis dat onlangs zijn 666ste verjaardag vierde en zijn eigen spoken schijnt te hebben. Of dat nu waar is of niet, de sfeer is prachtig vastgelegd door cameraman Richard Kendrick en de details van het tijdperk zijn perfect. Het scenario van de Ierse hoogleraar literatuur David Turpin voldoet aan alle criteria van het gothicgenre: eeuwenoude geesten die onbreekbare regels opstellen voor eenieder die in hun huizen woont. The Lodgers is een beeldschone aanvulling op de canon van gothic horrorfilms.

Details

Regisseur

Brian O'Malley

Productiejaar

2017

Productieland(en)

IE

Originele titel

Imagine - The Lodgers

Lengte

93 min.

Drager

DCP

The lodgers 05 charlotte vega as rachel
The lodgers stil
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op