Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Inside the Yellow Cocoon Shell (Thien An Pham, VN/FR/SG/ES 2023)

Inside the Yellow Cocoon Shell

Bekijk trailer

Thien An Pham / VN, FR, SG, ES, 2023 / 179 min.

Met zijn contemplatieve debuutfilm won regisseur Phạm Thiên Ân vorig jaar de Camera d'Or van het festival van Cannes. Na Tran An Hungs The Scent of Green Papaya de tweede Vietnamese winnaar in dertig jaar.

poster Inside the Yellow Cocoon Shell (Thien An Pham, VN/FR/SG/ES 2023)
Nadat zijn ouders naar de VS waren geëmigreerd, verhuisde Thiện van de provincie naar het Zuid-Vietnamese Saigon, waar hij als regisseur van bruiloftsreportages zijn brood verdient. Wanneer zijn schoonzus bij een brommerongeluk om het leven komt, ontfermt hij zich noodgedwongen over haar vijfjarige zoon Dao. Diens vader is al jaren spoorloos. Voor de begrafenis reist Thiện met de kist en het kind terug naar zijn geboortegrond.

Die reis neemt gaandeweg de vorm aan van een spirituele ontdekkingstocht voor de met geloofstwijfel worstelende Thiện. Christenen mogen een minderheid vormen in Vietnam, overal waar Thiện van zijn brommertje stapt, treft hij kruis- en Mariabeelden. Maar zijn pad naar zingeving is minder rechtlijnig dan dat van een vroegere geliefde die voor het leven in een kloosterschool heeft gekozen. Naar het einde toe raken realiteit en droom steeds inniger met elkaar verknoopt.

Met uitzonderlijk lange takes, trage zooms en een spaarzame montage dompelt debutant Phạm Thiên Ân de kijker onder in Thiệns ervaringen. Die bestaan vooral uit schijnbaar toevallige maar daarom niet minder betekenisvolle ontmoetingen. Dit is, zonder enige zweverigheid, slow cinema in zijn meest gedurfde, radicale vorm.

Te zien in Eye en in landelijke bioscopen.

Dit is onderdeel van

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains scenes with alcohol and/or drug usePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Thien An Pham

Productiejaar

2023

Productieland(en)

VN, FR, SG, ES

Originele titel

Bên trong vo kén vàng

Lengte

179 min.

Taal

Vietnamees

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Previously Unreleased

Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye Filmmuseum, dat ook dit jaar een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar Nederland haalt.

Lees meer
campagnebeeld Previously Unreleased

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Inside the Yellow Cocoon Shell (Thien An Pham, VN/FR/SG/ES 2023)
still Inside the Yellow Cocoon Shell (Thien An Pham, VN/FR/SG/ES 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op