Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still It's a Wonderful Life (Frank Capra, US 1947)

It's a Wonderful Life

Bekijk trailer

Frank Capra / US, 1947 / 129 min.

Dé ultieme kerstfilm, want schaamteloos sentimenteel, warm menselijk en voorzien van happy end. James Stewart speelt de suïcidale George Bailey; beschermengel Clarence brengt de ongelukkige tot inkeer. Stewart was destijds de populairste Hollywoodster. 4K-restauratie, laatste voorstellingen!

poster It's a Wonderful Life (Frank Capra, US 1947) (re-release)
In de donkere dagen voor Kerst is het weer hoog tijd voor deze geliefde klassieker. George Bailey is de brave borst die een noodlijdende bank in small town USA overeind probeert te houden, maar door ongelukkige machinaties van zijn zakenpartner de financiële ondergang tegemoet ziet. Terwijl iedereen om hem heen zich opmaakt voor een happy & wonderful Xmas staat Bailey op het punt de hand aan zichzelf te slaan.

Slechts de tussenkomst van de naar de aarde afgedaalde beschermengel Clarence kan het ergste verhinderen. Hij laat zien hoe het leven eruit zou hebben gezien zonder Bailey's menslievende aanwezigheid.

Nieuwe 4K-restauratie, plus enkele vertoningen van de 35mm-print uit de Eye-collectie. De originele nitraatnegatief dreigde te vergaan, waarna Paramount besloot de 4K-restauratie in gang te zetten om het negatief van de klassieker te redden – nu scherper en stralender dan ooit op het witte doek te zien.

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violenceThis movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains scenes of explicit discriminationPersons under 12 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Frank Capra

Productiejaar

1947

Productieland(en)

US

Originele titel

It's a Wonderful Life

Lengte

129 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still It's a Wonderful Life (Frank Capra, US 1947)
still It's a Wonderful Life (Frank Capra, US 1947)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op