Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Joe's Bed-Stuy Barbershop: We Cut Heads (Spike Lee, US 1983)

Joe's bed-stuy barbershop: we cut heads

Vertoning op 16mm, kopie uit de Eye-collectie.  

poster Joe's Bed-Stuy Barbershop: We Cut Heads (Spike Lee, US 1983)

Zack werkt in zo”n ouderwetse kapperszaak waar iedereen in en uitloopt, voor een praatje, een geintje en een roddel. Eigenaar Joe van Joe”s Bed-Stuy Barbershop vindt het best: hij heeft niet zo veel op met de nieuwste hippe haartrends.

gokhol

Aan die gemoedelijkheid komt een eind als de eigenaar van het pand, “Mr. Lovejoy” een bod doet: Joe moet van z”n zaak een illegaal gokhol maken. Joe weigert, niet zonder gevolgen. Zal Zack wel op het aanbod ingaan?

Spike Lee”s eindexamenfilm ('an entertaining look at Black urban life' - Black American) wijst vooruit naar Do the Right Thing (1989), waarin raciale spanningen tot een hoogtepunt komen tijdens een snikhete zomerdag in dezelfde wijk

voorvechter

Groot nieuws: Spike Lee wordt dit jaar de eerste zwarte juryvoorzitter van het Cannes-filmfestival - een bevestiging van zijn positie als geëngageerd filmmaker. Lee maakte niet alleen naam als begaafd filmer met uitzonderlijk oor voor muziek (hiphop, rap, jazz), maar ook als spreekbuis van de Zwarte gemeenschap en voorvechter van gelijke rechten.

De regisseur maakte onder meer activistische documentaires over de Black Panthers en de verwaarlozing van de zwarte bevolking van New Orleans na de overstroming door orkaan Katrina.

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op