Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Julieta en de schildpadden in de plastic soep (Mirjam Marks, NL 2020)

Julieta & de schildpadden in de plastic soep

Julieta en de schildpadden in de plastic soep

Op World Cleanup Day vertonen we drie films over plasticsoep. In Stik eet iedereen plastic, in Tidy Town pakt de afvalrecycling niet uit zoals gehoopt, en in Julieta & de schildpadden in de plastic soep bekommert Julieta zich over het afval bij Curaçao.

poster Julieta en de schildpadden in de plastic soep
World Cleanup Day is de jaarlijkse wereldwijde actie waarbij je kunt helpen om het probleem van zwerfvuil aan te pakken. Vandaag drie films over plastic soep, met vooraf een inleiding van regisseur regisseur Mirjam Marks (Julieta & de schildpadden in de plastic soep).

Programma

 • still Julieta en de schildpadden in de plastic soep (Mirjam Marks, NL 2020)

  Julieta en de schildpadden in de plastic soep (Mirjam Marks, NL 2020, 15')

  Documentaire over de 14-jarige Julieta die zich bekommert over de grote hoeveelheid afval op de zeebodem bij Curaçao. Julieta is liever onder dan boven water. Hoe meer Julieta onder water is, hoe meer ze wordt ze geconfronteerd met de grote hoeveelheid afval op de zeebodem en dat maakt Julieta verschrikkelijk boos. Samen met andere vrijwilligers op Curaçao redt Julieta zeeschildpadden in nood. Regisseur Mirjam Marks geeft een inleiding bij de film.

 • still Tidy Town (Dana Alink, NL/FR/PE/US 2020)

  Tidy Town (Dana Alink, NL/FR/PE/US 2020, 7')

  In Tidy Town zijn de stranden vervuild met flessen van de door Linnaeus Wolf geleide corporatie. Wasbeer Joy komt op het idee hem te vragen om te helpen met het recyclen van het plastic. De bewoners verzamelen met veel enthousiasme het afval om het terug te bezorgen aan de fabriek. Maar het recyclen blijkt niet uit te pakken zoals Joy had gehoopt. Een 2D-animatie van tekenaar Dana Alink en Thirza van der Zee.

 • still Stik (Niek Roozen, NL 2020)

  Stik (Niek Roozen, NL 2020, 12')

  Bloems opa Pieter struint het strand af op zoek naar plastic. Niet om weg te gooien, maar om te eten want hij is plastictariër, net als de rest van de wereld. Hij geniet van plasticsoep en knapperig polypropyleen. Tijdens het dagje uit blijkt het tot voedsel verheven afval niet alleen het leven van meeuwen maar ook dat van opa Pieter te bedreigen.

Details

Productiejaar

2022

Lengte

54 min.

Productieland(en)

NL

still Stik (Niek Roozen, NL 2020)
still Tidy Town (Dana Alink, NL/FR/PE/US 2020)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

 • 8 juni — 29 september 2024

  Albert Serra

  Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op