Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still 8

Korte Films van Lucile Hadžihalilović

Bij de première van Évolution, Lucile Hadžihalilovićs donkere vertelling over een kustplaatsje waar alleen moeders met zoontjes wonen, vertoont EYE eerdere films van de Franse regisseur (1961). Drie korte films demonstreren Hadžihalilovićs fascinatie voor het fantastische en erotische.

La bouche de jean pierre affiche

La bouche de Jean-Pierre is eerder omschreven als een “maatschappelijk bewogen horrorfilm in de vorm van een dichterlijk-cynische fabel”. Het meisje Mimi vindt onderdak bij haar tante Solange, na een zelfmoordpoging van haar moeder, Solanges verloofde Jean-Pierre toont meer dan gebruikelijke interesse in het nichtje.

Nectar (2014, 18”, zonder dialoog) is een sensuele allegorie op het menselijk bestaan, dat wordt vergeleken met het leven in een bijenkolonie. En dat je in zes minuten zonder dialoog heel zinnige dingen kunt zeggen over het gebruik van condooms blijkt uit Good Boys Use Condoms (1998, 6”), een erotisch getint voorlichtingsfilmpje.

De voorstelling van 5 mei is geselecteerd door We Are Public en gratis toegankelijk voor leden, mits niet uitverkocht. Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een uur voor aanvang worden opgehaald bij de kassa.

Details

Still 01 0
Good boys 01 hadzihalilovic
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op