Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Lazzaro felice eye filmmuseum04

Lazzaro felice

Alice Rohrwacher / IT, CH, FR, DE, 2018 / 125 min.

Poëtisch sprookje dat de diepgaande omwentelingen van de Italiaanse samenleving in de laatste 30 jaar vertelt. De onschuldige Lazzaro wordt geboren in een boerengehucht ergens ver weg van de moderne wereld. Zonder dat hij het beseft reist hij door de tijd.

Poster lazzaro felice eye filmmuseum

Lazzaro is een plattelandsjongen met zo”n goede inborst dat hij het stempel 'simpel van geest' krijgt. Hij ontmoet Tancredi, een jonge edelman die regelmatig het slachtoffer is van zijn eigen verbeelding. Het leven in het geïsoleerde plattelandsdorp Inviolata wordt gedomineerd door Marchesa Alfonsina de Luna, de koningin van de sigaret.

ontvoering

Wanneer de jonge edelman Tancredi hulp vraagt aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Hun uitzonderlijke vriendschap zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing in tijd en ruimte in dit prachtige moderne Italiaanse sprookje.

Lazzaro felice, geschoten op 16mm, overstijgt alle geografische en stilistische grenzen. De veelgeprezen film heeft niet alleen een poëtische gevoeligheid maar toont ook de uitbuiting van mensen in onze tijd en laat door de ogen van Lazarro zijn licht schijnen op klasse, armoede en ideologie.

Lazzaro felice won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes. Met rollen voor Sergi López, Nicoletta Braschi en regisseur Alba Rohrwacher zelf (Le meraviglie, Mio fratello è figlio unico, Caos calmo).

Details

Regisseur

Alice Rohrwacher

Productiejaar

2018

Productieland(en)

IT, CH, FR, DE

Originele titel

Lazzaro felice

Lengte

125 min.

Taal

Italian

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Lazzaro felice eye filmmuseum02
Lazzaro felice eye filmmuseum03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op