Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Eye on Sound: Legowelt presents Ambient Trip Commander (soundwave)

Legowelt presents Ambient Trip Commander (live) / Mila V / Palmbomen II

Bekijk trailer

Legowelt presents Ambient Trip Commander (live)

De première van Ambient Trip Commander van Danny Wolfers (aka electrolegende Legowelt) die zijn score live ten gehore brengt. Na de film een gesprek met Wolfers over zijn werk en hierbij zullen ook Palmbomen II en Mila V aanschuiven; net als Wolfers maken zij zelf films vanuit de muziek.

poster Legowelt presents Ambient Trip Commander

Veel filmmakers denken in beelden en tekst, de muziek komt daarna. Het kan ook andersom, met overdonderend resultaat. Vanavond nodigt Eye on Sound drie muzikant/filmmakers uit bij wie de traditionele hiërarchie tussen film en muziek ter discussie staat.

Programma

 • still Ambient Trip Commander (Danny Wolfers, NL 2022)

  Ambient Trip Commander

  Ambient Trip Commander is de eerste speelfilm gemaakt door Danny Wolfers alias Legowelt. De animatie, waarin de schilderijen van Wolfers tot leven komen, is met de hand getekend, frame voor frame, met behulp van levendige aquarellen. Het is het resultaat van een lang proces dat 14 maanden in beslag nam. De originele soundtrack is gemaakt door Wolfers zelf, die hij deze avond live uit zal voeren.

  Ambient Trip Commander vertelt het verhaal van Samantha Tapfersten, een geeky jonge vrouw die een nogal saai leven leidt in een middelgrote Europese stad. Ze heeft een alledaagse baan bij een synthesizerwinkel en brengt haar eenzame avonden door met het spelen van RPG-games. Op een dag ontvangt ze een cryptische e-mail van een hackersgroep die haar uitnodigt in Lonetal, een afgelegen dorp ergens diep in de Alpen. Wanneer ze naar Lonetal afreist worden de dingen steeds sinisterder en begint zich een groots mysterie te ontvouwen.

 • Legowelt (Danny Wolfers)

  Nagesprek

  Nagesprek met Danny Wolfers, Palmbomen II en Mila V over hun films en muziek en werkwijzen.

 • Palmbomen II (© Lucas Laujedo)

  Palmbomen II

  Palmbomen II (aka Kai Hugo) is een bekende naam in de Nederlandse electroscene, en richt zich sinds enkele jaren meer en meer op filmmaken en de visuele esthetiek van muziek. Onlangs nog kwam van hem het project 'Make a Film' uit; een plaat met filmmuziek die je kan gebruiken voor je eigen film, als een soort filmcursus.

 • Mila V (© Texas Schiffmacher)

  Mila V

  Mila van der Linden werkte aanvankelijk als fotograaf in de modewereld maar maakt al enige tijd films en videoclips waarvoor ze steeds meer zelf de muziek maakt, als Mila V. De eigenzinnige wereld die ze creëert in videoclips als voor 'The Craze' wordt perfect gecomplenteerd door de acid dance pop track (of andersom).

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Danny Wolfers

Productiejaar

2022

Lengte

135 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Eye on Sound

Met Eye on Sound focust Eye op de bijzondere relatie beeld en geluid. Verwacht live muziek bij stille films, live optredens van bandjes van nu bij klassiekers van toen, splinternieuwe scores bij films uit de veelzijdige Eye-collectie en bijzondere aandacht voor de vaak veronachtzaamde kunst van het sounddesign.

Lees meer
Eye on Sound: live muziek in Eye's arena (soundwave)

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Why in Eye

De meeste filmmakers beginnen met tekst en beeld, later de muziek. Het kan ook andersom, wat spannende werken oplevert. Naar aanleiding van de premiére van Legowelt's Ambient Trip Commander (live uitgevoerd!) wordt het 'mini-genre' van muzikanten die zelf hun films en clips maken wordt vanavond eens belicht met twee gasten die op vergelijkbare wijze werken; Palmbomen II en Mila V.

still Ambient Trip Commander (Danny Wolfers, NL 2022)
still Ambient Trip Commander (Danny Wolfers, NL 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

 • 8 juni — 29 september 2024

  Albert Serra

  Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op