Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Lesir damore2

L'elisir d'amore

Vertoning van eerder opgenomen opera door The Royal Opera House van Donizetti’s betoverende komedie over het plattelandsleven, met beroemde zangers Lucy Crowe en Vittorio Grigolo in de hoofdrollen. In Amsterdam exclusief in EYE. Beleef sentiment en gekte vanuit de bioscoopstoel!

Lesir damore2

Donizetti”s romantische komedie over het plattelandsleven ging op 12 mei 1832 in première in het Teatro della Canobbiana in Milaan. Een kleine twee eeuwen later komt het libretto weer fonkelend tot leven in de hilarische enscenering van Laurent Pelly; een perfecte balans tussen sentiment en gekte.

De Italiaanse dirigent Daniele Rustioni (voormalig Jette Parker Young Artist) dirigeert een bezetting van beroemd­heden, zoals Bryn Terfel, die zijn rol voor het eerst in Amsterdam gezongen heeft. Sopraan Lucy Crowe neemt de hoofdrol van Adina voor haar rekening, de meest gedistingeerde vrouw uit het dorp. Op afstand wordt zij aanbeden door de knappe, maar verlegen Nemorino – vertolkt door niemand minder dan “opera”s hottest ticket” Vittorio Grigolo.

Gaat u heerlijk ontspannen zitten in de comfortabele bioscoopstoel en geniet op groot doek, ondergedompeld in state-of-the-art geluid, van beroemde aria”s als Una furtiva lagrima, Prendi, per me sei libero en Quanto è bella, quanto è cara.

Tickets à € 22,50 (inclusief een glas Cava in de pauze); de voorstelling is Nederlands ondertiteld.

Let op: de live streaming-voorstelling van 26 november jl. is komen te vervallen i.v.m. het IDFA-festival. De voorstelling van 1 december is een concertregistratie.

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op