Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Loro eye filmmuseum01

Loro

Paolo Sorrentino / IT, FR, 2018 / 151 min.

Paolo Sorrentino filmde een onthullend portret van de man die schandaal na schandaal overleefde: Silvio Berlusconi. Topacteur Toni Servillo (La grande bellezza, Il divo) geeft de geslepen mediamagnaat en ooit razend populaire politicus gestalte. Het resultaat is een ontluisterend portret van hedendaags Italië.

Poster loro eye filmmuseum

Het is nog niet zo lang geleden dat Silvio Berlusconi het veld ruimde als premier van Italië. Drie keer bekleedde hij het hoogste ambt, om uiteindelijk veroordeeld te worden voor belastingfraude. Alles aan Berlusconi was decadent, controversieel en brutaal – hij was de belichaming van de razendsnelle opkomst van de Nieuwe Rijken in de jaren negentig: een roofzuchtige klasse met slechts oog voor het eigen belang, zonder smaak, agressief en luidruchtig.

blingblingspiegel

De voormalige crooner op cruiseschepen bouwde een media-imperium op, maakte bliksemsnel opgang in de Italiaanse politiek en overleefde het ene schandaal na het andere. Hij werd bejubeld en verguisd en was de half criminele blingblingspiegel waarin heel Italië keek.

het masker van de politicus

Regisseur Paolo Sorrentino (La grande bellezza, Il divo) schetst een portret van Il Cavaliere op het moment dat hij de controle verliest: zijn echtgenote heeft genoeg van zijn bunga bunga-uitspattingen, zijn bondgenoten trekken hun handen van hem af… Hoe ver gaat hij om zijn macht te behouden?

Loro is een fascinerende blik achter het masker van een politicus met negen levens; Toni Servillo geeft de man weergaloos gestalte, net zoals hij eerder in de huid kroop van de sfinxachtige Giulio Andreotti, zevenvoudig premier van Italië.

Details

Regisseur

Paolo Sorrentino

Productiejaar

2018

Productieland(en)

IT, FR

Originele titel

Loro

Lengte

151 min.

Taal

Italian

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Loro eye filmmuseum02
Loro eye filmmuseum03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op