Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Lost persons area 1

Lost Persons Area

Caroline Strubbe / BE, NL, HU, DE, 2009 / 109 min.

Marcus, Bettina en hun dochtertje Tessa leven een sober bestaan in een uitgestrekt niemandsland, dat door de komst van Marcus’ Hongaarse zakenpartner ingrijpend verandert. Regisseur Caroline Strubbe, wier nieuwste film I’m the Same, I’m Another in de Parisienzaal in de Filmhallen is te zien, liet zich inspireren door het werk van Wim Wenders en Michelangelo Antonioni.

Poster 55

In een uitgestrekt niemandsland met eindeloze rijen roestige elektriciteitsmasten leven Marcus (Sam Louwyck) en Bettina (Lisbeth Gruwez) samen met hun negenjarige dochter Tessa (Kimke Desart). Marcus onderhoudt de hoogspanningslijnen, Bettina beheert de arbeiderskantine en Tessa dwaalt dag in dag uit over de onaards ogende vlakte.

Onvervulde verlangens kleuren het sobere bestaan van het stel; misschien dat de komst van Marcus” nieuwe zakenpartner, de charmante Hongaar Szabolcs (Zoltan Miklos Hajdu), de nodige verandering zal brengen. Een tragisch ongeluk gooit echter roet in het eten.

Lost Persons Area is een emotionele trip rond vier personages, die allen op zoek zijn naar geluk, maar te maken krijgen met de harde realiteit”, aldus de Vlaamse scenarist en regisseur Caroline Strubbe, die zich voor haar sfeervolle speelfilmdebuut liet inspireren door het werk van Wim Wenders en Michelangelo Antonioni. De titel ontleende ze aan een foto van Magnum-fotograaf Elliot Erwitt.

De film, bedoeld als het eerste deel van een trilogie, werd opgenomen in de haven van Rotterdam.

Details

Regisseur

Caroline Strubbe

Productiejaar

2009

Productieland(en)

BE, NL, HU, DE

Originele titel

Lost Persons Area

Lengte

109 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Lost persons area 2
Lost persons area 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op