Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Sami blood st 1 jpg sd low

LUX Film Prize 2017: Sami Blood

In het kader van de LUX Film Prize 2017, nodigt Creative Europe MEDIA u van harte uit voor een speciale vertoning van de Zweedse film Sami Blood van Amanda Kernell. Gratis entree (max. 2 vrijkaarten per persoon zo lang de voorraad strekt). In de avond is een andere finalist te zien: 120 BPM.

Sami blood ps 1 jpg sd low

De LUX Film Prize wordt sinds 2007 jaarlijks uitgereikt door het Europees Parlement en is in het leven geroepen om zowel de distributie van Europese films als het Europese debat te bevorderen. Tot december van dit jaar kunnen bioscoopliefhebbers de tien genomineerde films zien op filmfestivals en bioscopen in alle 28 EU-lidstaten. Om dit mogelijk te maken verzorgt het Europees Parlement de ondertiteling in 24 talen. De drie finalisten, 120 BPM, Sami Blood en Western zijn in drie simultane vertoningen in meerdere Europese bioscopen te zien. Het publiek kan tijdens en na de film reageren via Twitter #luxprize. De uiteindelijke winnaar van de LUX Film Prize wordt op 14 november in Strasbourg bekend gemaakt. (Creative Europe Desk NL)

Sami Blood is een intrigerend en meeslepend verhaal over de Sami, het enige oorspronkelijke en inheemse volk dat Europa kent. De veertienjarige Elle-Marja komt uit een rendierherdersfamilie in Lapland. Blootgesteld aan de discriminatie tegen haar volk, de Sami, begint ze te dromen over een ander leven. Om haar dromen na te jagen, moet ze afstand doen van haar cultuur en de banden met haar familie doorbreken.

“...sterk...prachtig neergezet...fraai... (**** NRC Handelsblad)

“...zorgvuldig opgebouwde speelfilmdebuut...magnifieke optreden van de 19-jarige hoofdrolspeelster… Een hartverscheurend verhaal. (**** Trouw)

“**** (Bor Beekman, De Volkskrant)

Details

Sami blood st 2 jpg sd low
Sami blood st 3 jpg sd low
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op