Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
2 650x433

Machine Room – Research Lab - ArtEZ

EYE nodigt elke twee weken een Nederlandse (kunst)academie uit om in een speciaal Research Lab het werk van getalenteerde studenten te presenteren. Ditmaal Machine Room van ArtEZ.

12 650x433 0

Machine Room is een herneming van de computercode die de Nederlandse filmer Bart Vegter heeft gebruikt in 2008 om zijn film De tijd te maken. Een grote muurprojectie visualiseert 45 computerprocessen die in beweging worden gezet door Vegters code, en geeft zo een kijkje in de relatie tussen film, programmeertaal en computer. De toeschouwer kan gebruikmaken van een ruimtelijk interactiemodel om te navigeren door de visualisaties en op die manier meer te weten komen over de betekenis van de processen en hoe deze gerelateerd zijn aan de softwarefuncties.

EYE nodigt elke twee weken een Nederlandse (kunst)academie uit om in een speciaal Research Lab het werk van getalenteerde studenten te presenteren. De nadruk ligt op het artistieke onderzoeksproces, waarbij eventueel gebruik gemaakt wordt van de EYE-collectie. Op dinsdagavonden organiseren de studenten een openingsvoorstelling, waarna het werk twee weken te zien blijft.

Bij dit project, dat op uitnodiging van EYE werd ontwikkeld, werkten ArtEZ-studenten Bram Bogaerts en Jesper Vos onder begeleiding van hun docent, kunstenaar Martijn van Boven.

Machine Room is genomineerd voor de Hendrik Valk Prijs 2015 en kreeg een eervolle vermelding bij de Youngblood Award 2015.

Vertoning bij de tentoonstelling Close-Up. A New Generation of Film and Video Artists in the Netherlands.

Let op: double bill-voorstelling met Masters of the Avantgarde: Jacques Verbeek en Karin Wiertz - animatoren. Prijs (gereduceerd tarief, één kaartje voor twee voorstellingen): € 16, -. Double-billkaarten zijn alleen aan de kassa verkrijgbaar. De voorstellingen zijn ook apart te bezoeken, de toegang is dan € 10, - .

Details

3 650x433
12 650x433
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op